Dagboek kitten °20-08-2017

21/08/2017:

Gisteren is ons Ruby bevallen van 1 kitten, een blauw poesje van 110g. Ruby wou aanvankelijk niet bij haar kleintje liggen Huilt. Ik heb het dus vannacht enkele keren een flesje gegeven en haar buikje gemasseerd zodat ze pipi kon doen. Door het feit dat ze alleen is piepte ze wel heel veel en heb ik een knuffeltje bij haar gelegd, dat was dan voor efkes beter. Vandaag dus vanalles geprobeerd omdat het toch zou klikken tussen Ruby en haar beebje, maar enkel als ik de kleine pruts bij haar op de grond legde liet ze het drinken, maar het is zo koud op de grond Geschokt. Toen we vanmiddag terugkwamen vond ik de kleine niet, wat bleek, Ruby had het naar buitengesleept en in het huisje van de krabpaal gelegd. Toen ging er bij mij een lichtje op, ze wou wel bij haar beebje, maar niet in de werpkist. Ik heb het dan onderaan in de krabpaal gelegd en wat raden jullie, Ruby ging erbij. Ze liggen nu lekker knus bij elkaar Hartje, oef, hopelijk blijft dit nu zo en hoef ik niet meer bij te flessen.

Foto's op 'blog'

 

27/08/2017:

Na toch wel een heel moeilijke start gaat het eindelijk goed met onze kleine meid. Haar gewicht was de tweede dag gezakt naar 98g en was het dus nodig om bij te flessen. Ik denk dat ze niet voldoende binnenkreeg waardoor ze zeer veel piepte en zo energie verbruikte. Sinds woensdag begon het dan toch omhoog te gaan en maakte ze niet meer zo van haar oren Tips, denk dat Ruby's melkproduktie dan maar goed op gang is gekomen. Donderdag ben ik terug gestopt in de hoop dat het nu met mama's melk alleen zou lukken. En inderdaad, het gaat nu prima vooruit, ze weegt inmiddels 180g Wild. Ondertussen moedert Ruby als de beste. We gaan onze kleine pruts Twix noemen.

Foto's op blog

 

03/09/2017:

Vandaag is onze kleine Twix 2 weekjes oud en ze groeit als kool, ze weegt nu al 290g Wild. Mama Ruby heeft mij wel enkele dagen de stuipen op het lijf gejaagd, ze 'sleepte' namelijk nog regelmatig met haar kleine meid. Dan sta je 's morgens op, wil je naar de kleine pruts kijken en wat zie je...geen beebje...paniek In de war (vooral de eerste keer).  Het is nu enkele dagen geleden dat ze het nog deed en ik hoop dat dit nu zo blijft, want het is toch wel een redelijke hoogte  en ik mag er niet aan denken dat Twix naar beneden zou vallen. Twix vult haar dagen nog met slapen en sabbelen aan de melkbar (wat een luxe, alles voor haar alleen).

Foto's op blog

 

12/09/2017:

Met twee daagjes vertraging nog wat nieuws van onze kleine Twix. Ze is nu 3 weken en weegt 415g, wat mij betreft een super gewicht na haar mindere start Lacht. Dit weekend begon ze haar eerste kleine stapjes te zetten, natuurlijk net nu we er even tussenuit waren, maar onze 'petsit' was zo lief om ons daar een filmpje van te sturen. https://youtu.be/C2G8OZ_uOS8 . Wat ik zo jammer vind is dat ze alleen is, geen broertje of zusje waar ze mee kan spelen en waar ze knus kan bijliggen als mams op stap is Verdrietig. Voordeel is dan dat mijn aandacht alleen voor haar is en ik zal haar speelmakker zijn Tips.

Foto's op blog

 

17/09/2017:

Ons klein prutske is vandaag 4 weken en weegt 472g. Ze heeft ondertussen haar pootjes ontdekt waarmee ze ligt te spelen en ook wast ze zich nu zelf. Het stappen gaat ook beter met de dag, ze waggelt niet meer zo. Morgen krijgt ze voor het eerst kraambezoek van haar toekomstig personeel. Ik ga nu ook beginnen met haar vast voedsel te leren eten, hopelijk lukt het vlot. Ze krijgt dan mousse, korreltjes en water staan al in de kittenren, dus als ze wil kan ze daar ook van smullen. Ze krijgt vandaag ook haar eerste ontworming met catminth.

Foto's op blog

 

25/09/2017:

Met een dagje vertraging nog wat nieuws hier over Twix. Ze is nu vijf weken en weegt 567g, ik heb niet de indruk dat mams nog veel melk geeft, gelukkig begint ze stilaan zelfstandig te eten. Ze gaat nu ook al netjes in de bak, dus binnen enkele dagen zal ik het kittenpark afbreken, zodat ze de volledige vrijheid heeft. Nu laten we haar er af en toe uit, zodat ze wat kan spelen met Sansa en Scully. Wat mij bij Twix opvalt is dat ze van het begin dat ze stapte ook mooi stapt, zo niet uitglijden Cool.

Foto's op blog

 

01/10/2017:

Onze kleine schat is vandaag 6 weken, weegt 634g en heeft haar tweede ontworming met catminth gekregen. Ondertussen heeft ze al de hele week de volledige living ter beschikking, ze was niet meer te houden in het kittenpark. Op zich geen probleem, want de kattenbak vindt ze zonder probleem. Ook eten gaat nu al heel goed, zo goed zelfs dat het overal hangt Wild. Ze klautert inmiddels ook al goed op de krabpaal /krabton, afgeraken zorgt soms nog voor een probleem en moet ik haar helpen. Het is schattig om te zien hoe ze met Sansa ( bijna 5 maand) speelt, ben blij dat ze toch nog een soortgenootje heeft Tips.

Foto's op blog

 

08/10/2017:

Wat gaat het toch terug snel, Twix is vandaag zeven weken en weegt 750g. Ondertussen eet ze volledig zelfstandig, zowel nat als droogvoer en gaat nu ook al in de grote kattenbakken ( ik heb wel het luikje ervoor open gezet ). Haar lievelingsplek om te slapen is momenteel onze dressoir, alhoewel ze de grote krabpaal ook wel leuk vindt. Verder is ze verzot op de kabeltjes achter de tv, we moeten haar daar voortdurend wegnemen. Papier is blijkbaar ook interessant om op te knabbelen, het blad met haar gewichtentabel is bijna gehalveerd Wild

Foto's op blog

 

15/10/2017:

Acht weken is kleine Twix en ze weegt 817g. Ik vind het niet zoveel als ik zie hoeveel ze eet Tips. Twix heeft deze week nog eens bezoek gehad van haar toekomstig personeel, zij tellen al serieus af, nog even geduld Lacht. Deze week ( waarschijnlijk morgen) staat de eerste trip van Twix op de agenda, ze mag op visite bij de dierenarts voor de eerste vaccinatie, ik ben benieuwd {#smileys123.tonqueout}. ze heeft vandaag opnieuw ontworming geregen met catminth, niet lekker Ziek. Ondertussen speelt en ravot ze met de anderen, de kleine pruts laat zich zeker niet doen.

Foto's op blog

 

22/10/2017:

Twix is vandaag 9 weken en ze weegt 942g. Dinsdag is Twix voor het eerst op stap geweest naar de dierenarts. Amai, we hebben het geweten, ik dacht dat ze de transportbox zou afbreken, ze vond de autorit en het opgesloten zitten dus helemaal niet leuk. Bij de dierenarts was ze heel flink, liet zich makkelijk onderzoeken en gaf geen kik toen ze haar eerste spuitje kreeg. Twix kent ondertussen het ritueel van natvoer krijgen ook al goed, als ze het gerinkel van de potjes hoort is ze als eerste paraat, ze eet wel traag, dus moet ik opletten dat de anderen (vooral Sansa) haar eten ook niet opsmullen Wild.

Foto's op blog

 

30/10/2017:

Met een dagje vertraging nog eens een beetje nieuws, alhoewel er niet veel speciaals meer te vertellen valt. Twix is nu 10 weken en weegt 1130g. Twix heeft haar vierde ontworming gehad vandaag. Het afscheid komt nu steeds dichterbij, bij mij gaat dit gepaard gaan met hartzeer Verdrietig, bij zijn toekomstig personeel met veel vreugde Wild. Twix is ondertussen vliegensvlug, waardoor ik er dikwijls bijna over struikel en springt nu overal gezwind op en af, niets is nog te hoog Lacht

Foto's op blog

 

05/11/2017:

Opnieuw een weekje verder, Twix is 11 weken en weegt 1210g. Twix heeft eergisteren een hele nacht in een kast opgesloten gezeten. Ze moet er 's avonds als ik er iets uitnam ingewipt zijn zonder dat ik het zag , met alle gevolgen van dien Verdrietig. Ocharme dat beestje...zo'n hele nacht geen eten, drinken, kattenbak...Ze heeft het eerste uur na haar bevrijding gespeeld en rondgelopen als een zot. Twix heeft gisteren nog eens bezoek gehad van haar toekomstig peroneel, Ilse en haar zoontje Lowie. Het begint te korten nu In de war.

Foto's op blog

 

12/11/2017:

Vandaag is Twix twaalf weken, weegt 1350g en heeft haar vijfde ontworming met catminth gekregen. Dit zal de laatste update zijn,dinsdag nog even langs de dierenarts voor de tweede inenting, chip en castratie en als alles goed verloopt vertrekt ze zaterdag naar haar gouden mandje. Ik ga haar deze week nog extra verwennen, wat zal ik ze missen. Ook door de andere poezen, want ze was voor Scully en Sansa de kleine speelkameraad. Net nu ze vertrekt heeft ze de pret van de buitenren ontdekt Cool

Foto's op blog

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jill De Loose | Antwoord 24.09.2017 11.05

Beste,

Mijn vriend en ik overwegen om Britse korthaar, een poesje/katertje te kopen.
Heeft u op dit moment een nestje, of verwacht u een nestje? Zo ja, dan m

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

11.12 | 10:48

Beste, ik zou graag Op uw wachtlijst komen voor een kitten.
Dank u
Mvg
Chris

...
01.12 | 15:22

Beste, wij zijn een gezin van vier en zouden heel graag een katje adopteren om veel liefde te geven xxx graag reservatie van onze droompoes

...
01.12 | 15:18

Supermooi <3 <3 <3

...
19.11 | 14:29

Beste hebben jullie momeĢnteel nog een brits poesje zitten die we kunnen adopteren we zijn op zoek naar 1 als vriendje voor onze milo britse korthaar

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE